ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Memóriajáték.hu - Általános Szerződési Feltételek (érthetően, emberi nyelven, röviden)

Szabályzat a Megrendelők saját feltöltött fotóiból készített fényképes memóriajáték megrendeléséhez.


Szerződő felek
A www.memoriajatek.hu és www.memóriajáték.hu weboldal üzemeltetője. Továbbiakban: Memóriajáték.hu.

Cégnév: Kon-Cept Humán Tanácsadó Betéti Társaság
Székhely: 1194 Budapest, Szabadka u. 16. (kizárólag levelezési cím, ezen a címen személyes átvétel nincs!)
Adószám: 28578600-1-43
Cégjegyzékszám: 01-06-413916
Elérhetőségek:
E-mail: info@memoriajatek.hu
Telefon: +36-70-528-58-89
Személyes átvétel: Budapest, XVII. Helikopter Lakópark (pontos címet megrendeléskor adunk!)

Azon személyek, akik a Memóriajáték.hu-tól jelen ÁSZF-ben foglaltaknak megfelelően termékeket rendelnek. Továbbiakban: Megrendelők.

A Megrendelő által a jelen weboldal „rendelés” menüpontjában feltöltött memóriajáték (továbbiakban: Áruk) megrendelésének teljesítése és leszállítása a Megrendelő részére.
A szerződés abban az esetben jön létre, ha a Megrendelő a Memóriajáték.hu weboldalát és online feltöltőszoftverét használva Árut rendel a Memóriajáték.hu-tól. Ehhez a Megrendelőnek végig kell mennie a rendelési folyamaton:
 • regisztrál, majd bejelentkezik,
 • kiválasztja a csomag típusát,
 • a fényképeit feltölti,
 • négyzet alakúra vágja vagy kitölti őket egy választott színnel,
 • hátlapot választ vagy feltölt (a megrendelő által feltöltött hátlapokra is - hasonlóan a weboldalról választható hátlapokhoz - minden esetben rátesszük a memoriajatek.hu feliratot),
 • opcionálisan dobozképet is feltölthet,
 • megadja a számlázási és szállítási adatokat,
 • megadja elérhetőségeit,
 • valamint elfogadja jelen ÁSZF-et.

A Megrendelő a megrendeléséről e-mailben kap automatikus visszaigazolást, majd legkésőbb 24 órán belül a Memóriajáték.hu munkatársa e-mailben vagy telefonon felkeresi a megrendelés részleteinek tisztázása céljából. A Megrendelő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a visszaigazoló e-mail a szerződés írásba foglalásának minősül. A Memóriajáték.hu fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy egészben - pl. rossz minőségű fényképek feltöltése vagy elküldése esetén.

Az Áruk árazása és szállítása a szerződéskötés napján érvényes árlista alapján történik. Abban az esetben, ha a rendszer meghibásodik és irreálisan alacsony árat jelez a Megrendelőnek, a Memóriajáték.hu fenntartja a jogot, hogy az árakat korrigálja az érvényes árlistának megfelelően. Ebben az esetben a Memóriajáték.hu külön értesíti a Megrendelőt és lehetőséget ad az azonnali elállásra, amennyiben Megrendelő nem ért egyet az árszámítással. Valamennyi ár forintban (HUF) értendő és tartalmazza az ÁFA-t.

A Megrendelő a megrendelés leadását követően 12 órán belül a szerződéstől indoklás nélkül elállhat. Ezt e-mailben, vagy telefonon kell jeleznie. A későbbiekben már nincs lehetőség az elállásra, mivel a termékek mind egyedileg kerülnek legyártásra, másnak nem értékesíthetőek.

Internetes vásárlás esetén az elállási jog biztosítja a fogyasztónak, hogy 14 napon belül indoklás nélkül elálljon a szerződéstől és visszaküldhesse a terméket.

Felhívjuk a Megrendelő figyelmét, hogy a Memóriajáték.hu profiljába tartozó egyedi fényképes ajándéktárgyak megrendelése esetén a fogyasztót nem illeti meg az elállási jog, mivel az Árut kifejezetten a fogyasztó kérésére, az általa szabott igények alapján, egyedi kérésének megfelelően állítjuk elő. Így a Megrendelőnek az elkészült terméket kötelessége átvenni, azt az elállási jog értelmében nem küldheti vissza.

A szállítás módját a Megrendelő választja ki az Áru megrendelésének utolsó fázisában.
Személyes átvétel megjelölése esetén a Megrendelő az Árut az elkészítés jelzését követően a Memóriajáték.hu átvevőpontján, a Budapest, XVII. Helikopter Lakóparkban (pontos címet megrendelés után küldünk), előre egyeztetett időpontban veheti át.
Futáros házhozszállítás vagy csomagautomatába történő szállítás esetén a Memóriajáték.hu nem vállal felelősséget a szerződött szállító partner által okozott késedelmes szállításért és a sérült csomagolásért. A szállítás megkezdésekor a Megrendelőt e-mailben értesítjük a szállítás részleteiről.
Amennyiben Megrendelő a csomag megérkezésekor a csomagoláson vagy az Árun sérüléseket fedez fel, abban az esetben a csomagot ne vegye át, hanem jegyzőkönyv felvétele után azonnal küldje vissza a futárral. A szállítási költségekről a következő linken keresztül tájékozódhat: szállítási és fizetési módok.

A megrendelés elkészítésének határideje a termék típusától függően expressz megrendelés esetén 4 munkanap, normál megrendelési határidő esetén 7 munkanap. Normál és expressz megrendelésnél is házhozszállítás esetén a futárcég általi kiszállítás ideje, ill. csomagautomatába küldés esetén az átszállítás időtartama ehhez hozzáadódik. (Előbbi max. 2 munkanap, utóbbi max. 3 munkanap).

Egyedi darabszám vagy nagyobb volumenű megrendelés esetén az elkészülési határidő ettől eltérhet és egyedi ajánlatot adunk.

A fizetés történhet a megrendelés elkészítése előtt elküldött banki átutalással, vagy személyesen, készpénzben. Személyes átvétel ill. utánvétes házhozszállítás vagy csomagutomatába küldés esetén a fizetés az Áru átvételekor történik meg. Az Áru hiánytalan megfizetéséig az Áru a Memóriajáték.hu tulajdonát képezi.

Az Áru hibásnak minősül, amennyiben:
 • az elkészült kártyák minősége lényegesen rosszabb, mint a feltöltött képeké,
 • az Áru nem egyezik meg a megrendelő által leadott rendeléssel,
 • az Áru megrongálódott, sérült,
 • az Áru nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek,
 • vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Ebben az esetben a Megrendelő a kézhezvétel után 3 munkanapon belül írásban köteles kifogást emelni az Áru minőségével kapcsolatban, a hiba pontos leírásával. A késedelmes visszajelzésből eredő kárért a Megrendelő a felelős. A Megrendelő a Memóriajáték.hu hibájából eredő hibás teljesítés esetén jogosult a termék újrarendelésére (ellenérték nélkül). A termék újrarendelése esetén ugyanazon garanciális feltételek érvényesek, mint az újonnan rendelt termék esetén. Amennyiben az ÁSZF másképp nem rendelkezik, úgy a törvényben előírt garanciális feltételek irányadóak.

A törvényi garanciákon felül a Memóriajáték.hu Megrendelőinek legnagyobb megelégedettsége érdekében vállalja, hogy bármilyen jogosnak ítélt minőségi kifogás esetén a teljes vételár 100%-át vita nélkül visszafizeti. Kivételt képez ez alól a szándékos anyagi károkozás céljából indított reklamáció, ill. a jogosan felmerülő minőségi kifogás nélkül felmerült visszafizetési igény. (Például, de nem kizárólag, ha a Megrendelő csupán meggondolta magát és nincs szüksége a megrendelt Árura.) A Memóriajáték.hu a pénzvisszafizetést nagyobb megrendelési érték (sok csomagos megrendelés) esetén csak alaposan indokolt esetben ajánlja fel.

Helytelenül kitöltött megrendelésből eredő kárért a Memóriajáték.hu nem vállal felelősséget.

Megrendelő ezúton kijelenti, hogy feltöltött állományai nem sértenek szerzői, szomszédos, szellemi tulajdonhoz, vagy más inmateriális joghoz kapcsolódó jogokat. A Memóriajáték.hu nem vállal felelősséget a Megrendelők által felhasznált esetlegesen jogvédett tartalmakért.

A feltöltött képek tartalmáért kizárólag a Megrendelő felel. Így különösen a tiltott pornográf, a nyilvánvalóan etnikai, kisebbségi, vallási, felekezeti, bőrszín szerinti megkülönböztetésre, tiltott önkényuralmi jelképek terjesztésére irányuló, mások becsmérlését-lejáratását célzó felvételek, továbbá az itt nem részletezett, de a hatályos törvényi rendelkezés előírásainak megfelelően tiltott tartalomra nézve.

A Memóriajáték.hu hibájából eredő késedelmes kidolgozás esetén a Megrendelő jogosult a Memóriajáték.hu-val egyeztetett mértékű árengedményre.

Adatvédelemre és adatbiztonságra a Memóriajáték.hu adatvédelmi irányelvei a mérvadóak, melyek megtalálhatóak az Adatvédelmi irányelvek menüpont alatt.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) és 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2016.04.13. Módosítás ideje: 2022. 11. 20.